• +31 317 484 200
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nederlands English

UPDATE Corona: 21 april 2020

UPDATE: 6 augustus 2020

De Nederlandse regering maakte vanavond bekend dat introductie-activiteiten aan banden moeten worden gelegd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. In nauw contact met de gemeente Wageningen bereiden we een veilige introductie voor onze nieuwe studenten voor en zullen dat blijven doen. In nauwe samenwerking met de autoriteiten bespreken we de maatregelen en aanpassingen die nodig zijn om de AID te organiseren in het licht van de nieuwe beperkingen. Houd onze website of de AID App in de gaten voor het actuele programma van de AID 2020.


De boodschap van de premier duidelijk maakt dat ieder van ons zijn verantwoordelijkheid moet nemen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. We moedigen nogmaals alle betrokkenen dan ook ten zeerste aan om zich aan de voorschriften te houden: houd 1.5m afstand, volg de (hygiëne) richtlijnen en ga bij het ontwikkelen van symptomen van het nieuwe coronavirus naar huis en doe een test.

Terug

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: 19 mei 2020

Plannen voor de Alternatieve Introductie Dagen 

De afgelopen weken hebben we als AID-bestuur hard gewerkt om een alternatief programma voor de AID te creëren. We houden de adviezen van de overheid nauwlettend in de gaten en zullen te allen tijde ons houden aan de richtlijnen. Het programma zal deels uit fysieke onderdelen bestaan en deels uit online onderdelen. Dit betekent dat alle betrokkenen bij de AID altijd anderhalve meter afstand moeten houden tot elkaar.

Om het aantal deelnemers te kunnen spreiden hebben we besloten om twee maal een vierdaagse AID te organiseren. De eerste week zal plaatsvinden van donderdag 13 augustus tot en met zondag 16 augustus. De tweede week zal plaatsvinden van dinsdag 18 augustus tot en met vrijdag 21 augustus. Iedere student die zich aanmeldt om mee te doen met de AID zal ingedeeld worden in een van de twee weken op basis van hun studie. We proberen zo snel mogelijk duidelijk te maken wie in welke week ingedeeld zal worden, maar raden alle AID-deelnemers op dit moment aan beide week vrij te houden.

Ook tijdens de AID zullen we er alles aan doen om alle deelnemers over verschillende locaties te verspreiden, zodat iedereen de anderhalve meter afstand kan waarborgen. Mochten er deelnemers zijn die nog geen kamer hebben, maar toch fysiek mee willen doen aan de AID, hebben we de AID-camping waar zij kunnen overnachten. Ook op de camping houden we ons aan de richtlijnen en zullen we strikte hygiënemaatregelen nemen.

De komende tijd zullen we het alternatieve programma presenteren via onze sociale media. Alle betrokken partijen zullen zo spoedig mogelijk door ons op de hoogte worden gesteld over wat de nieuwe AID voor hen zal betekenen. Ook de mentoren en CREWers zullen op de hoogte worden gesteld!

Terug

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: 21 april 2020

De Nederlandse overheid heeft vandaag bekendgemaakt dat alle grootschalige evenementen tot en met 1 september zijn afgelast, in verband met de coronacrisis. Na die datum is de vorm waarin evenementen georganiseerd kunnen worden nog onduidelijk. We staan volledig achter dit besluit van de regering en begrijpen dat een traditionele AID niet plaats kan nemen in de huidige situatie. Desondanks vinden Wageningen University en het AID-bestuur het belangrijk om alle nieuwe leden van onze studentengemeenschap te introduceren in het studentenleven, studie en de cultuur van Wageningen University, Aeres Hogeschool en onze stad. We zullen dus naar alternatieven kijken om toch een interessante en uitdagende AID 2020 neer te zetten met in acht neming van de huidige voorschriften en richtlijnen. Je zult vast begrijpen dat dit wat tijd nodig heeft, maar we hopen de komende weken met nieuwe ideeën en plannen te komen.

Wanneer de ideeën vorm hebben gekregen zullen we de betrokken partijen zo snel mogelijk inlichten om de plannen te communiceren. Wees dus alsjeblieft geduldig en geef ons wat tijd om de plannen uit te werken.

Houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste updates. Blijf veilig en blijf gezond! 

Terug