• +31 317 484 200
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nederlands English

Internationalisering

Culturen

Studenten van over de hele wereld komen studeren in Wageningen. Wageningen Universiteit staat bekend om haar internationale karakter en ook tijdens onze introductieweek zijn internationale studenten van harte welkom!

Tijdens de meeste programmaonderdelen van de AID wordt er Engels gesproken. Er zijn ook een aantal programmaonderdelen waarin de verschillende culturen aan bod zullen komen, zoals bijvoorbeeld Crossing Borders. Tijdens deze fantastische avond zijn alle culturen in de vorm van workshops, spelletjes en muziek op de campus aanwezig. Internationale organisaties en studenten zullen jou alles laten zien van hun thuisland, cultuur en religie!

 

Religie

Door diverse thuislanden van studenten kun je allerlei verschillende religieuze achtergronden verwachten. Op de campus hebben wij een stilteruimte die je kunt bezoeken, tijdens de AID en daarna.

Het christendom is de meest voorkomende religie in Nederland. Door christelijke (studenten)organisaties wordt een kerkdienst georganiseerd op de zondagochtend van de AID. De kerkdienst is open voor iedereen, ongeacht je religieuze achtergrond. Dus aarzel niet om de religieuze ochtend bij te wonen! 

Er zijn een hoop andere religieuze groepen in Wageningen, die je kunt leren kennen tijdens de introductiedagen. Je hoeft uiteraard niet aan alle onderdelen van de AID mee te doen als dit niet mag vanuit je religie.


Eten

Studenten die halal voedsel willen eten, raden wij aan om voor een vegetarisch dieet te kiezen. Je eet tijdens de week bij veel verschillende verenigingen en wij kunnen daarom niet garanderen dat al het vlees halal is.

Studenten die speciaal eten uit hun thuisland willen eten moeten dit zelf aanschaffen.