• +31 317 484 200
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nederlands English

Wat is de AID?

De voorbereidingen van de WinterAID 2021 zijn bezig! Het programma is nog onbekend, en de inschrijvingen zijn nog niet open.


Dé start van jouw studentenleven!  

Ga jij in Wageningen studeren? Dan is de AID een geweldig begin van je studententijd. Tijdens de Algemene Introductie Dagen leer je Wageningen, de universiteit/hogeschool en het studentenleven kennen. 

Elk jaar doet zo'n 95% van de nieuwe studenten mee aan de AID. Als je meedoet aan de AID, word je ingedeeld in een groepje van ongeveer 8 studenten en word je begeleid door 2 mentorouders, je “AID-papa en mama”. Veel groepjes blijven elkaar ook na de AID nog regelmatig zien en er ontstaan vaak vriendschappen.

Als je meedoet aan de AID zul je Wageningen een stuk beter leren kennen. Je zult zien welke sport- en studentenverenigingen er zijn, plekken vinden waar je uit kan gaan, studiegenoten beter leren kennen en natuurlijk de campus en de universiteit van Wageningen beter leren kennen. Naast studie gerelateerde activiteiten zijn er dus een heleboel andere dingen te doen. Er is een festival, sportdag, openluchtfilm, straattheater en nog vele andere dingen. Niets is verplicht, alles mag! Het draait er in de AID om dat je je thuis gaat voelen in Wageningen en veel nieuwe mensen leert kennen. Als je meer over de AID wil weten, kan je ons altijd benaderen!

Veel studenten zullen zich de AID herinneren als een fantastische start van hun studententijd. We raden iedereen daarom aan om mee te doen aan deze week, je wilt achteraf natuurlijk geen spijt hebben dat je je niet hebt ingeschreven. Als je lid wilt worden bij een studentenvereniging raden we je ook aan om de week na de AID vrij te houden. In deze week vinden de Verenigings Introductie Tijden plaats van vele studentenverenigingen in Wageningen!  


Kijk hier de aftermovie van AID 2019 om een sfeer impressie te krijgen! 


Tot in de AID!