INTERNATIONALISERING

Als je in Wageningen woont, betekent dat dat je onderdeel bent van een stad met meer dan 100 nationaliteiten. Door diverse thuislanden kun je allerlei verschillende religieuze achtergronden verwachten.

 

Eten

Als de Ramadan tijdens de AID is, zullen wij de mogelijkheid bieden dat je het eten kunt bewaren, zodat je je lunch en/of avondeten op een later moment kunt nuttigen.

Studenten die halal voedsel willen eten, raden wij aan om voor een vegetarisch dieet te kiezen. Je eet tijdens de week bij veel verschillende verenigingen en wij kunnen niet garanderen dat al het vlees halal is. In Wageningen zijn er diverse supermarkten waar halalvlees verkocht wordt.

Studenten die speciaal eten uit hun thuisland willen eten moeten dit zelf aanschaffen.

 

Religie

Het Christendom is de meest voorkomende religie in Nederland. Door christelijke (studenten)organisaties wordt een kerkdienst georganiseerd op de zondagochtend van de AID. Deze dienst is niet verplicht. Het is een oecumenische viering bedoelt voor alle christelijke religies.

Ook met een andere godsdienst kun je uiteraard deelnemen aan de AID. Er zijn een hoop andere religieuze groepen in Wageningen, die je kunt leren kennen tijdens de introductiedagen. Je hoeft uiteraard niet aan alle onderdelen van de AID mee te doen als dit niet mag vanuit je religie.

Er is een stilteruimte op de campus die je kunt bezoeken.

Wij proberen tijdens de AID met zo veel mogelijk rekening te houden, maar met ruim 2500 studenten die deelnemen kunnen we niet aan alle behoeftes voldoen, we hopen hiervoor op je begrip.