WAT IS DE AID?

Een fantastische start van je studententijd!

Ga jij in Wageningen studeren? Dan is de AID een geweldig begin van je studententijd. Tijdens de Algemene Introductie Dagen leer je Wageningen, de universiteit/hogeschool en het studentenleven op je duimpje kennen. Een hele week lang zijn er voor jou allerlei leuke, interessante, spannende en fascinerende activiteiten georganiseerd, waardoor jij je helemaal thuis gaat voelen tussen je medestudenten en in de stad zelf. Bekijk hieronder de aftermovie van de AID 2017!

 

Elk jaar doet zo'n 95% van de nieuwe studenten mee aan de AID. Als je meedoet aan de AID, word je ingedeeld in een groepje van ongeveer 10 studenten en word je begeleid door 2 mentorouders, je “AID-papa en mama”. De hele week struin je met je groepje allerlei programmaonderdelen af, feest je op de verenigingen en krijg je ook nog allerlei nuttige informatie over je studie en de stad Wageningen. Veel groepjes blijven elkaar ook na de AID nog regelmatig zien en er ontstaan vaak hele goede vriendschappen uit.

Tijdens de AID maak je kennis met sportverenigingen, studentenverenigingen, uitgaansgelegenheden, je studiegenoten, de Wageningen University en alle andere dingen die Wageningen te bieden heeft. Behalve studie-gerelateerde programmaonderdelen zijn er ook nog een heleboel andere leuke activiteiten zoals een muziekfestival, een comedy night, een sportdag, een openluchtfilm en het cultuurfestival. Natuurlijk is niets verplicht en het is vooral de bedoeling dat je een heleboel plezier beleeft. 

 

                                      

 

De AID is dus niet alleen een leuke en hele nuttige week maar vooral ook onvergetelijk. Veel mensen denken met plezier terug aan de AID en we raden dan ook zeker aan om hier als nieuwe student aan mee te doen! Na de AID houden de verenigingen hun Vereniging Introductie Tijd (VIT), dus als je misschien lid wilt worden bij een vereniging, houd dan ook de week na de AID vrij.

Tot in de AID!