Op kamers in Wageningen

Leuk dat je komt studeren in Wageningen! Als je op kamers wilt in Wageningen is het aan te raden je op tijd in te schrijven voor een kamer. De afgelopen jaren zijn er meer studenten naar Wageningen gekomen. Dat betekent dat er ook meer kamerzoekenden zijn. Voor het vinden van een kamer zijn een aantal opties. Deze worden hieronder besproken.

Studentenhuisvester Idealis heeft veel kamers beschikbaar in Wageningen en Ede. Meestal woon je dan in een studentencomplex, waar je met meerdere studenten op een afdeling woont. Je hebt dan een eigen kamer maar deelt faciliteiten als de keuken en badkamer. Idealis biedt ook geheel zelfstandige kamer aan. Kijk eens op www.idealis.nl.

DUWO is een student huisvester die in meerdere steden van Nederland opereert. DUWO biedt kamers op vier verschillende manieren. Onzelfstandige kamers met instemming, onzelfstandige kamers zonder instemming, zelfstandige kamers via het Aanbod DUWO, gegarandeerde kamers voor (meestal) buitenlandse studenten. Voor meer informatie, ga naar www.duwo.nl.

Twee andere grote wooncomplexen zijn Duivendaal en Computechnion. Duivendaal is een oud bestuursgebouw van Wageningen Universiteit en is omgetoverd tot studentenwooncomplex. Voor meer informatie: www.projectduivendaal.nl. Computechnion is ook een oud pand van de universiteit. De kamers zijn pas net opgeleverd en je kunt ze hier bekijken: www.computechnion.nl.

Via Kamernet kun je online reageren op een kamer. Deze kamers zijn meestal van particulieren en in het centrum van Wageningen. Als je reageert op een kamer, moet je vaak hospiteren. De huisbewoners kiezen dan degene uit die het beste in het huis past. Zo ben je er wel min of meer van verzekerd dat je een leuk huis hebt waar je past tijdens je studententijd. Op Kamernet moet je wel betalen om te kunnen reageren op kamers. Zie www.kamernet.nl voor het aanbod.

Kamers.nl is een website die als doel heeft een zo volledig mogelijk overzicht aan studentenkamers en appartementen te huur aan te bieden door heel Nederland. Kamers.nl is dan ook de ideale website voor studenten, starters, maar ook werkenden om op zoek te gaan naar een geschikte kamer. Je kunt de filteropties gebruiken om je specifieke wensen kenbaar te maken. Je kunt gratis je kamer op de website aanbieden en het aanbod bekijken. Om te reageren betaal je een maandelijks bedrag. Via deze link kun je het kameraanbod bekijken: Kamers Wageningen.

Ook kun je via Housing Desk Wageningen aan een kamer komen. Kijk hiervoor op www.housingdeskwageningen.nl. De HousingDesk is de grootste particuliere (non-commerciële) huisvestingsorganisatie in Wageningen. Je kunt hier een studentenkamer vinden in een studentenhuis, maar er zijn vaak ook studio's of appartementen beschikbaar. Het gebruik van de website is ook nog eens gratis.

Via www.shortstaywageningen.nl en shortstayhousingwageningen.com kun je voor korte tijd een kamer huren.

Ten slotte kun je terecht op www.HousingAnywhere.com.

En als laatste tip, gebruik Facebook. In groepen als ‘Wageningen Student Plaza’ worden vaak ook kamers aangeboden. 

Op zoek naar een (gemeubileerde) kamer voor een korte periode? Bekijk eens de facebookpagina Wageningen Room Sublets

Op zoek naar een echte korte termijn oplossing? Bekijk eens de websites van Stuudnest of Short Stay Housing Wageningen. Hier kun je voor een korte periode een slaapplek vinden.

Feitjes:

  • Haarweg is het grootste complex, met 1040 kamers.
  • Asserpark is de oudste sterflat, gebouwd in 1969.
  • Asserpark is ook de goedkoopste sterflat.
  • Droevendaal was vroeger dé plek voor Wageningse hippies. Nog steeds heeft de verzameling bungalows een alternatief tintje.
  • Droevendaal heeft zijn eigen burgemeester.

Onafhankelijke informatie over huurrechten voor studenten kun hier je vinden.