• +31 317 484 200
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nederlands English

Mentoren

Word AID mentor!

Wil jij als Wageningse student de AID nog een keer meemaken en nieuwe studenten een warm welkom geven? Word dan AID-mentor!

Als huidige student heb je de kans om een AID-mentor te worden en onze nieuwe studenten te laten zien hoe leuk het is om in Wageningen te studeren. Het enige waar je als mentor aan moet voldoen, is dat je de mentortraining moet volgen

Type mentoren

Er zijn twee soorten mentoren: 
  • BSc-mentoren: een BSc-groepje bestaat uit Nederlandse en internationale bachelorstudenten die in september beginnen aan hun opleiding in Wageningen. Velen weten nog amper de weg in Wageningen, kennen nog niemand en hebben nog nooit op zichzelf gewoond. Het is jouw taak als mentor om de BSc-studenten een warm welkom te geven en de start van hun studentenleven zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. 
  • MSc-mentoren: een MSc-groepje bestaat uit masterstudenten van over de hele wereld. Nederlandse en internationale studenten zijn gemixt in een groepje. Het is jouw taak om hun thuis te laten voelen in Wageningen, maar ook in Nederland. De Nederlandse cultuur kan erg overweldigend zijn dus jij helpt ze aan een Hollands warm welkom! 

Verantwoordelijkheden van mentoren 

Als mentor ben je altijd verantwoordelijk voor het begeleiden van jouw groepje, je moet altijd voor ze klaar staan! Zij geven aan waar ze graag heen willen / wat ze willen doen en jij begeleidt ze vervolgens. 
  • Vóór de AID: neem contact op met alle mensen uit je groepje, en maak bijvoorbeeld een Whatsapp-groep aan. Het is belangrijk dat jij je groepje laat weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken voor de AID! Vraag ze of ze een slaapplek en fiets hebben, en help hun anders met het vinden van beide. Het wordt gestimuleerd om mensen zonder kamer zo veel mogelijk bij groepsgenoten te laten slapen als dit mogelijk is, maar niet bij de mentor zelf. Ook kun je ze wijzen op de websites van studentenverenigingen die ook vaak slaapplekken voor AID-lopers aanbieden op een van hun verenigingshuizen. Verder biedt de AID ook de mogelijkheid om te kamperen op de AID Camping, indien iemand nog geen kamer heeft. Meer informartie over de AID Camping kun je HIER vinden. 
  • Tijdens de AID: sta altijd paraat voor je groepje!  Schrijf je groepje in voor activiteiten, wees op tijd en wijs je groepje de weg. Jij zorgt ook voor het sfeerbeheer. Wees daarnaast ook een objectieve mentor! Laat je groepje alle verenigingen en mogelijkheden zien, niet alleen de dingen die jij zelf leuk vindt en goed kent. Iedereen is tenslotte anders!
  • Na de AID: veel groepjes houden na de AID ook nog contact. Kijk zelf hoe dit loopt en of hier nog behoefte aan is.

Mentortraining

Zoals al eerder genoemd is de mentortraining verplicht. Je volgt met je mede-mentor de mentortraining, waarin je leert hoe je samen zo goed mogelijk je groepje kunt begeleiden. Op een leuke manier word je gewezen op de belangrijkste puntjes van het mentor zijn. Zodra je je inschrijft, ontvang je alle informatie over de training.


Heb je verder nog vragen? Neem contact met ons op!