AID 2020

133dagen tot AID 2020

Mentoren

Wil jij als Wageningse student de AID nog een keer meemaken en nieuwe studenten een warm welkom geven?
Word dan AID-mentor!

Als huidige student is het enige waar je als mentor aan moet voldoen dat je aanwezig moet zijn tijdens het mentortrainingsweekend. De data voor de mentortraining in de zomer van 2020 zijn nog niet bekend. De mentortraining voor de WinterAID vindt plaats op zaterdag 8 februari. Houd die dag dus vrij!

Kosten als mentor zijn 37,50 euro (voor de zomer). Deelname als mentor aan de WinterAID is gratis.


Type mentoren

Er zijn twee soorten mentoren: BSc en MSc.
  • BSc mentoren: een BSc-groepje bestaat uit Nederlandse en internationale bachelorstudenten die in september beginnen aan hun opleiding in Wageningen. Velen weten nog amper de weg in Wageningen, kennen nog niemand en hebben nog nooit op zichzelf gewoond. Het is jouw taak als mentor om de BSc-studenten een warm welkom te geven en de start van hun studentenleven zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. 
  • MSc mentoren: een MSc-groepje bestaat uit masterstudenten van over de hele wereld. Nederlandse en internationale studenten zijn gemixt in een groepje. Het is jouw taak om hun thuis te laten voelen in Wageningen, maar ook in Nederland. De Nederlandse cultuur kan erg overweldigend zijn dus jij helpt ze aan een Hollands warm welkom! 

Verantwoordelijkheden van mentoren 

Als mentor ben je altijd verantwoordelijk voor het begeleiden van jouw groepje, je moet altijd voor ze klaar staan! Zij geven aan waar ze graag heen willen / wat ze willen doen en jij begeleidt ze vervolgens. 
  • Voor de AID: neem contact op met alle mensen uit je groepje, en maak bijvoorbeeld een app-groep aan. Het is belangrijk dat jij je groepje laat weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken voor de AID! Vraag ze of ze een slaapplek en fiets hebben, en help hun met het vinden van beide. Het wordt gestimuleerd om mensen zonder kamer zo veel mogelijk groepsgenoten te laten slapen als dit mogelijk is, maar niet bij de mentor zelf. Ook kun je ze wijzen op de websites van studentenverenigingen die ook vaak slaapplekken voor AIDlopers aanbieden op een van hun verenigingshuizen.
  • Tijdens de AID: sta altijd paraat voor je groepje!  Schrijf je groepje in voor activiteiten, wees op tijd en wijs je groepje de weg. Jij zorgt ook voor het sfeerbeheer. Wees daarnaast ook een objectieve mentor! Laat je groepje alle verenigingen en mogelijkheden zien, niet alleen de dingen die jij zelf leuk vindt en goed kent. Iedereen is tenslotte anders!
  • Na de AID: veel groepjes houden na de AID ook nog contact. Kijk zelf hoe dit loopt en of hier nog behoefte aan is.

Mentortraining

Zoals al eerder genoemd is de mentortraining verplicht. De data voor de mentortrainingen voor (zomer) AID 2020 zijn nog niet bekend. Je volgt met je mede-mentor de mentortraining, waarin je leert hoe je samen zo goed mogelijk je groepje kunt begeleiden. Op een leuke manier word je gewezen op de belangrijkste puntjes van het mentor zijn. 

Heb je verder nog vragen? Neem contact met ons op!